Bowlingvereniging Zevenaar

een enthousiaste club voor jong en oud

 Welkom bij bowling vereniging Zevenaar, we zijn een jonge enthousiaste sportieve vereniging gevestigd in partycentrum De Griethse Poort in Zevenaar. We zijn opgericht op 20 september 1979. Iedere week wordt er competitie gespeeld voor zowel senioren als jeugd. Daarnaast zijn er gedurende het gehele bowlingseizoen diverse leuke gezellige toernooien.


Bowlen word heel vaak vergeleken met kegelen.

Toch zijn er heel wat verschillen.  Bij kegelen is de baan veel smaller 30 cm en word de baan aan het einde breder. Je gooit met een bal waar een gat in zit en er staan maar negen kegels aan het einde van de baan. Je mag drie keer gooien en je speelt met eigen schoenen. Dat is in het kort kegelen.

Bowlen  speel je op een baan van 1 meter breed, met tien pins, een bal met drie gaten (in verschillende gewichten van 4 tot 15 pond) en je mag twee keer gooien. Bowlen kan je beoefenen vanaf 8 jarige leeftijd.

Dat zijn in het kort de verschillen.

Bowlen is ook een echte sport, natuurlijk heeft iedereen wel eens recreatief gebowld bij een bowling. Maar om te ervaren hoe leuk bowlen als sport is, zou ik zeggen kom een keer vrijblijvend langs op onderstaande competitie avonden en ervaar het zelf. Er is altijd wel iemand aanwezig die je van informatie kan voorzien. Wat natuurlijk nog verstandiger is gooi een keer mee op een avond, ( dit even in overleg, maar er  is altijd wel wat te regelen) alleen op die manier kom je er zelf achter wat we bedoelen. Kijken is altijd leuk, maar een eigen beeld zegt altijd meer dan duizend woorden.


Onze speelavonden zijn:

Dinsdag :             Jeugdtraining vanaf 8 jaar van 18.00 - 19.00uur

Dinsdag vroeg:       Trio-league(3pers) van 19.15- 20.45 uur

Dinsdag laat :          Tweemans League 21.00- 22.00 uur

Woensdag vroeg:    Trio-league 19.00- 20.30 uur

Donderdag:             Senioren Trio-League van 19.45 -21.15 uur

Wil je meer informatie over bowlen neem dan geheel vrijblijvend contact op met:

Jolanda Dijkhuizen via het contactformulier op onze website.

Kom vrijblijvend eens langs op de :  Dinsdag, woensdag of donderdagavond. Je mag maximaal drie keer meespelen, daarna kan je kijken of de bowlingsport iets voor jou is. Kom ervaren hoe mooi de bowlingsport is.  

   

 

 

 

 

 


 

 


Info